Wyroby z dziczyzny

Oferujemy pełną gamę wyrobów z dziczyzny (kiełbasy, szynki, kabanosy, balerony, pasztety, itp.). Na specjalne życzenie wędzimy również całe udźce z dzika lub jelenia. Wszystkie produkty są przygotowywane w oparciu o tradycyjne receptury, wędzone wyłącznie na drewnie (olchowym i bukowym). Na życzenie klienta dostarczamy także gotowe półmiski z dekoracyjnym ułożeniem wędlin. Wyroby nasze otrzymały wiele dyplomów i nagród na krajowych i międzynarodowych wystawach i targach, m.in.

Oprócz produkcji wędlin przygotowujemy także pieczone w całości lub w elementach dziki. Produkty te przyrządzane są w specjalnie skonstruowanym piecu chlebowym. Do pieczenia stosujemy tradycyjne marynaty i zalewy. Dziki pieczone są z nadzieniem lub bez – w zależności od życzenia klienta.

Wraz z produkcją wyrobów z dziczyzny, przygotowujemy także tradycyjne wędliny z wieprzowiny, wołowiny oraz drobiu.

© 2014 MarcoPolo Wszelkie prawa zastrzeżone
Realizacja: MadeNet.pl